JORNADES FORMATIVES "ANÀLISI DE LA LABOR INSPECTORA, TRIBUTÀRIA I DEL CONTRABAN.

Tarragona, 17-12-2021 12:39:06
El passat dimarts dia 14 vam celebrar les I Jornades Formatives "Anàlisi de la labor inspectora, tributària i del contraban" en col·laboració amb la Guàrdia Civil i amb una remarcable participació tant d'agremiats com de membres d'aquest cos i representats d'altres associacions provincials.

Mitjançant la intervenció dels ponents, vam poder fer un repàs a la labor inspectora en les expenedories a càrrec del Sgto. Cap de la PAFIF el Vendrell D. David Hernández López, que ens va servir per repassar la normativa bàsica que regula els tràmits més habituals. De la mà del Cabo Jefe de la PAFIF de Cambrils, D. Jose Manuel Luque Giménez, vam entendre com funcionen les xarxes de contraban a petita escala mitjançant els serveis de paqueteria.
Després d'un petit descans, la Jefa Regional d'Intervenció de l'Administració Tributària de Catalunya, Dña. Lorena Echevarria González va explicar detalladament les disposicions addicionals que incorpora la Ley 11/2021 i que tenen com a objectiu prevenir i reprendre les conductes il·lícites dirigides al desviament de tabac en cru com a matèria primera per a la fabricació de labors de tabac de contraban. Per acabar, D. Jose Manuel GonzalezVivas, Capità de la Jefatura Fiscal y de Fronteras de la Guàrdia Civil, va fer un interessant repàs sobre la regulació i intervenció en l'àmbit del tabac incidint en les grans bandes organitzades dedicades a la fabricació i distribució de tabac il·legal.

L'objectiu d'aquestes jornades, pioneres en l'àmbit estatal, era adquirir els coneixements sobre la labor inspectora en les expenedories i repassar tant la normativa bàsica que regula els tràmits habituals com la gestió que es fa des de la Guàrdia Civil del contraban.

Va tractar-se d'una excel·lent oportunitat per resoldre dubtes sobre normativa i conèixer una mica més a fons la labor inspectora que realitza la Guàrdia Civil als estancs.